0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Hoogvlieger Benjamin vloog mee met piloot Niek

30 september 2024

Op zondag 29 september mocht ik mee met piloot Niek. We vlogen in een Diamond DA40. Hij heeft me laten zien hoe je checkt of een vliegtuig klaar is voor de vlucht. Na dat te hebben gedaan zijn we gaan zitten en hebben we om toestemming gevraagd om op te stijgen. Ik mocht de schuif voor de motor helemaal naar voren zetten en met een bloedvaart gingen we over de baan en bij 60 knopen stegen we op vanaf vliegveld Lelystad.

Na het klimmen naar een hoogte van 1000 voet, mocht ik de knuppel overnemen en moest ik op koers blijven richting mijn huis in Doetinchem. De knuppel was een stuk zwaarder om te bewegen dan ik had gedacht, maar daar wende ik snel aan en uiteindelijk wist ik het vliegtuig goed onder controle te houden. Na 25 minuten vliegen kwamen we aan bij Doetinchem en kon ik mijn huis zelfs zien. Mijn broer heeft mij zelfs zien vliegen vanaf het balkon! Op de terugweg klommen we naar 2000 voet om boven de wolken te komen en hadden we een prachtig uitzicht over een zee van wolken. Door het erg mooie en zonnige weer hadden we heel ver en goed zicht.

Net voor de landing kregen we toestemming om over de landingsbaan te vliegen. Na een scherpe bocht naar rechts vlogen we loodrecht boven de landingsbaan. Na een erg soepele landing stonden we weer veilig aan de grond en gingen we weer terug naar de hangaar.

Ik heb erg van deze ervaring genoten en zal dit niet meer vergeten!